سقفها به عنوان جداکننده طبقات و پوششی برای سازه استفاده میشوند، که با پیشرفت صنعت ساختمانسازی شاهد استفاده از انواع متفاوتی از آن برای ساخت سازهها هستیم.
این سقفها با توجه به نوع کاربری سازه، محل قرارگیری و وِیژگیهای آن ساختمان تعیین شده و هریک شیوه و هزینه اجرای متفاوتی دارند.
پس اگر قصد اجرای سقف سازه را دارید بهتر است قبل از هرچیزی با انواع آن آشنا شوید. دو نوع از این سقفهای پرکاربرد، سقف تیرچه کرومیت و تیرچه بلوک است. در ادامه با بیان تفاوت این دوسقف، به شما در انتخاب سقف مناسب کمک میکنیم.
قبل از هرچیزی بیایید با سقف تیرچه بلوک آشنا شویم. این سقف که یکی از رایجترین سقفها در ایران است، نوعی دال یکطرفه محسوب میشود. سه عنصر اصلی برای ساخت آن، تیرچه، بلوک و دال است. در این سیستم، پس از اجرای تیرهای اصلی، تیرهای فرعی یا همان تیرچهها با فواصل مساوی و حساب شده، بین آن قرار میگیرند.
سپس بلوکها را با نقش پرکنندگی میان تیرچه قرار میدهند. در انتها روی آن با بتن پوششی درجا ریخته شده پر میکنند. تیرچهها در این سیستم مقطعی T شکل داشته و جنس بلوک استفاده شده برای ساخت آن نیز میتواند یکی از موارد زیر باشد.
در ادامه شما را با مراحل اجرای سقف تیرچه بلوک آشنا میکنیم.
اکنون که با سقف تیرچه بلوک و شیوه اجرای آن آشنا شدید، بد نیست درباره سقف تیرچه کرومیت نیز بیشتر بدانید. سقف تیرچه کرومیت تشابه زیادی با سقف تیرچه بلوک دارد؛ اما از تفاوت اصلی میان آن دو میتوان به تفاوت تیرچههای استفاده شده برای ساخت هر یک اشاره کرد.
پاشنه تیرچهها، در سقف تیرچه کرومیت از جنس فلز است؛ این درحالی است که پاشنه تیرچهها در سقف تیرچه بلوک از بتن ساخته میشود. از سقف تیرچه کرومیت، در سازههای فولادی استفاده میشود و با مزایایی که دارد به عنوان یکی از نمونههای ایده آل برای ساختمان سازی از آن یاد میشود.
از مهمترین مشخصههای یک سقف تیرچه کرومیت، استحکام و یکپارچگی آن را میتوان نام برد، هرچند که مزایای این سقف به همینجا خاتمه نمییابد. در ادامه به تعدادی از مزایای سقف تیرچه کرومیت اشاره خواهیم کرد.
بهطور کلی سقف تیرچه کرومیت به اجزای زیر تقسیم میشود.
شیوه اجرای سقف تیرچه کرومیت، به اینگونه است که پس از ساخت تیرچهها با در نظر گرفتن طول دهانه و مطابق با نقشه اجرایی، تکیهگاه مناسب روی تیرهای اصلی جوش شده و تیرچههای کرومیت روی آن قرار میگیرند. سپس برای جلوگیری از افتادن یا در رفتن تیرچه از روی تیر اصلی، انتهای آن را به طول حداقل 5 سانتیمتر به تکیهگاه جوش میدهند.
سپس بلوکهای سفالی یا پانلهای یونولیتی، بین تیرچهها قرار میگیرند.
در مرحله بعد، آرماتورهای حرارتی در فواصلی با حداکثر اندازه 30 سانتیمتر روی سقف پهن میشوند.
در نهایت پس از نصب قالبهای پیرامونی، کنترل آرماتوربندی و... بتنریزی به ضخامت حداقل 5 سانتی متر انجام میشود.
شناخت تفاوتهای بین این دو سقف به شما کمک میکند تا انتخاب بهتری برای سقف ساختمان خود داشته باشید. تفاوتهای سقف تیرچه کرومیت و سقف تیرچه بلوک شامل موارد زیر است.
علاوه بر انتخاب سقف مناسب، مصالح با کیفیت نقش موثری در ساخت یک سقف خوب و ایمن را ایفا میکنند. اما برخی از تولیدکنندگان، جهت کاهش هزینهها و جذب مشتری بیشتر، اقدام به تولید انواع تیرچه با مواد اولیه بی کیفیت کردهاند که استفاده از آنها، موجب کاهش ایمنی سازه خواهد شد.
به همین جهت مهم است که در انتخاب مصالح دقت کافی را داشته باشید. ما به شما سفارش و خرید تیرچه از فروشگاههای معتبر مثل تیرچه پایدار را توصیه میکنیم. برای سفارش و خرید محصول کافی است با شماره 02122870976 تماس حاصل نمایید.
مزایا و معایب سقف تیرچه کرومیت امروزه در صنعت ساختمانسازی از سقفهای متفاوتی …
جدول مشخصات میلگرد و تیرچه استاندارد کیفیت مواد اولیه و ساخت یک کالا برای ه…
ویژگی های سقف تیرچه کرومیت همانطور که در مقالات قبلی دربارهی انواع سقفها صحب…