یکی از رایج ترین سقفهایی که امروزه در ساختمانها استفاده میشود سقف تیرچه بلوک است. در این بلاگ قصد داریم شما را با سقف تیرچه بلوک، اجزای تشکیل دهنده و مزایای آن آشنا کنیم، پس برای استفاده از نکات گفته شده تا انتهای این مقاله با ما باشید.
اگر بخواهیم تعریفی برای تیرچه بلوک بیان کنیم باید بگوییم که تیرچه بلوک نوعی دال یک طرفه است که معمولا در آپارتمانهای چند طبقه مورد استفاده قرار میگیرد. سقف تیرچه بلوک از دو بخش اصلی بلوک و تیرچه تشکیل شده است.
سقف تیرچه بلوک از چندین اجزا تشکیل شده است که در این بخش به آن میپردازیم، این اجزا عبارتند از:
تیرچه یکی از اجزای اصلی سقف تیرچه بلوک است، این عضو پیش ساخته وظیفهی انتقال بارهای وارده را به تیر اصلی دارد (پس از آن نیروها توسط تیرها به ستونها منتقل میشود). تیرچهها به سه دسته تیرچه کرومیت، تیرچه بتنی و تیرچه صنعتی تقسیم بندی میشوند.
بلوک نیز یکی دیگر از اجزای اصلی این سقف پرکاربرد است، این قطعهی پیشساخته از سیمان تشکیل شده است و بیشتر وظیفهی قالب بندی را در سازه برعهده دارد. بلوک انواع مختلفی دارند مانند سفالی، یونولیتی و ...
برای جلوگیری از تنشهای حاصله از افت و خیز های حرارتی این میلگردها به طور عمود بر هم در قسمت بالای سقف نصب میشوند.
بتن پوششی عنصری از سقف است که بعد از اجرای تیرچه و بلوک بر روی سقف توسط عملیات بتن ریزی اجرا میشود. نا گفته نماند که بعد از این مرحله سطح مقطع T شکل تشکیل میشود.
ابتدا تیرچه ها در محل های تعیین شده کار گذاشته میشود معمولا فاصله تیرچه ها از هم ۵۰ سانتی متر در نظر گرفته میشود.
سپس تا سفت شدن بتن روی آنها از تیکه گاه های موقت که به شمع بندی شناخته میشود، استفاده میکنیم.
حال نوبت به کار گذاری بلوک ها بین تیرچه هاست.
برای افزایش مقاومت سقف آن را آرماتور بندی کرده و بعد از آن دور سقف قالب بندی میشود.
مرحله نهایی تمیز کردن محیط سقف و بتن ریزی به منظور یکپارچه سازی و شیب دهی مناسب نسبت به محل قرارگیری سقف میباشد.
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم سقف تیرچه بلوک جز پرکاربردترین سقفهای مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است، بنابراین این سقف باید مزیتهای زیادی داشته باشد که عبارتند از:
نگهداری از تیرچه بعد از خرید تا لحظه کار گذاری کار دشواریست و آسیب هایی از جمله ترک خوردن بتن پاشنه و شکستگی خرپای تیرچه هنگام حمل و نقل اجتناب ناپذیر است.
در برخی از موارد کارگاه های غیر متفرقه برای پایین آوردن هزینه ها در قسمت های داخلی و پنهان تیرچه از مصالح بی کیفیت مثل میلگرد های ضایعاتی استفاده میکنند که باعث تضعیف مقاومت تیرچه میشود.
در این بلاگ سعی کردیم مطالب مفیدی دربارهی سقف تیرچه بلوک در اختیار شما قرار دهیم. از شما میخواهیم نکته و نظرات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
تشخیص تیرچه استاندارد و بی کیفیت از ظاهر و بدون آزمایش میسر نمیباشد لذا برای خرید تیرچه حتما از کارخانه های مورد تایید سازمان نظام مهندسی اقدام کنید.
.برای اطلاع از قیمت انواع تیرچه همین حالا به صفحه قیمت تیرچه مراجعه فرمایید
تگ :
مزایا و معایب سقف تیرچه کرومیت امروزه در صنعت ساختمانسازی از سقفهای متفاوتی …
سقف دال بتنی و انواع آن سقف از مهمترین عضو سازنده یک ساختمان است و دارای انو…
سقف تیرچه یونولیت چیست؟ در دنیای امروز، مهندسان ساختمان به امنیت، مقاومت و م…