livePhone



جدول انواع تیرچه استاندارد

کیفیت مواد اولیه و ساخت یک کالا برای همه افراد اهمیت دارد. این موضوع در ساختمان‌سازی، به مصالح و شیوه اصولی ساخت یک سازه اشاره دارد. برای مثال هر روزه تیرچه با برند‌های متفاوتی روانه بازار می‌شود که ما نمی‌توانیم مرغوب یا بی‌کیفیت بودن خیلی از آن‌ها را تشخیص دهیم.

جدول تیرچه صنعتی

 

در این شرایط است که با استفاده از استاندارد، می‌توان کیفیت یک محصول را ارزیابی کرد. ما در این صفحه جدول انواع تیرچه استاندارد و اجزای آن را برای شما آماده کرده‌ایم. اگر قصد خرید تیرچه استاندارد و با کیفیت را  دارید می‌توانید آن را در تیرچه پایدار بیابید. برای ثبت سفارش کافی است با ما تماس بگیرید.

 

سقف تیرچه بلوک یکی از سقف‌های پر کاربرد در ایران است که از آن به عنوان دال یکطرفه نیز یاد می‌شود. در ساخت سقف تیرچه بلوک، پس از قرارگیری تیرچه‌ها در فواصل منظم و مشخص روی دهانه تیر اصلی، بلوک‌ها را بین تیرچه ها قرار می‌دهند و با استفاده از بتن روی آن را می‌پوشانند.

جدول تیرچه صنعتی تجاری

تیرچه‌ها دارای مقطعی T  شکل هستند و در برابر بارهای عمودی، مقاومت خمشی بالایی از خود نشان می‌دهند. اجرای سقف‌های تیرچه بلوک در سازه‌های معمولی و چند طبقه امکان پذیر است، به همین دلیل از آن به وفور استفاده می‌کنند. در ادامه به مزایای استفاده از این سقف می‌پردازیم.

جدول تیرچه صنعتی اداری

فواید استفاده از سقف تیرچه بلوک

  • کاهش وزن سقف
  • عایق صدا و حرارت
  • نصب آسان
  • سرعت بالای نصب
  • کاهش مصرف مصالحی مثل خاک و گچ
  • عدم نیاز به نیروی متخصص برای اجرا
  • کاهش هزینه‌ها
  • مقاومت بالا در برابر حوادث طبیعی
  • مقاومت در برابر سایر نیرو‌های وارده
  • یکنواختی بیش‌تر زیر سقف
  • لرزش کم‌تر نسبت به سقف‌های دیگر
  • کاهش هزینه‌ها
  • کاهش مصرف بتن
  • مقاومت بالا در برابر نیرو‌های افقی

انواع تیرچه

تیرچه یکی از عناصر اصلی ساختمان است. برای انتخاب بهتر این قطعه، لازم است با انواع آن آشنا شوید.

 تیرچه بتنی

یکی از انواع پرکاربرد تیرچه، تیرچه بتنی است. دو جز اصلی تشکیل دهنده آن بتن و فولاد است و قسمت‌های مختلف آن نیز شامل آرماتور بالایی، دو آرماتور در قسمت تحتانی و آرماتور‌های زیگزاگ در بال بالا و پایین می‌شود. سقف‌های ساخته شده با تیرچه بتنی، مقاومت بالایی دارد.

این قطعه امکان ساخت برج‌های مرتفع را فراهم می‌سازد به همین دلیل از محبوبیت بالایی در صنعت ساختمان سازی برخوردار است. تیرچه بتنی خود به دو گروه تیرچه خرپایی و تیرچه از پییش تنیده تقسیم می‌شود.

تیرچه فلزی

یکی از انواع تیرچه، تیرچه فلزی یا همان کرومیت است. در ساخت این مدل تیرچه برخلاف سایر محصولات، بجای میلگرد‌های دو بال پایینی، و پاشنه بتنی، از یک ورق فولادی استفاده شده است. در بال فوقانی نیز یک نبشی جایگزین میلگرد می‌شود و سایر میلگرد‌ها نیز به ‌صورت زیگزاگ، یال بالایی را به پایینی متصل می‌کنند.

از مزایای استفاده از این قطعه برای سقف سازه، ویژگی ایستایی است که آن را از شمع‌بندی بی‌نیاز می‌سازد. در نتیجه اجرای سقف توسط این تیرچه با سرعت بیش‌تری صورت خواهد گرفت.

تیرچه سفالی

تیرچه سفالی، با نام تیرچه فوندوله‌دار شناخته شده و ظاهر و شیوه ساخت آن مشابه تیرچه بتنی است. با این تفاوت که در تیرچه سفالی میلگرد‌های آن داخل قالب سفالی قرار گرفته و سپس مراحل بتن‌ریزی انجام می‌شود. تیرچه سفالی مشابه تیرچه بتنی، از آرماتور بالایی، دو یا سه آرماتور در قسمت تحتانی و میلگرد‌های خم شده‌ایکه به صورت زیگزاگی بال فوقانی و تحتانی را به یک‌دیگر متصل می‌کنند تشکیل شده است.

این محصول قیمت و وزن کم‌تری نسبت به سایر تیرچه‌ها دارد اما به دلیل عدم اطمینان از کیفیت سفال، استفاده از آن ممنوع شده است.

تیرچه صنعتی

تیرچه‌ها به دو روش صنعتی و سنتی ساخته می‌شوند. در روش سنتی برای اتصال اجزای این قطعه از جوش قوس الکتریکی استفاده می‌شود که به دلیل بالا آمدن و به سطح رسیدن کربن‌ها، شکنندگی تیرچه افزایش می‌یابد. اما در ساخت تیرچه‌های صنعتی، از جوش نقطه‌ای  برای خرپایی استفاده می‌کنند.

بدین ترتیب اجزای تیرچه صنعتی را با استفاده از یک لولا و بدون هیچ انحنایی به یک‌دیگر متصل می‌کنند.

تیرچه نیازیت

تیرچه نیازیت، قطعه‌ای مشابه کرومیت است. تیرچه نیازیت می‌تواند قبل از محکم شدن بتن می‌تواند وزن سقف را به ‌خوبی تحمل کند. این مدل تیرچه‌، مقطع T  شکل ایجاد می‌کند. در تیرچه نیازیت میزان مصرف بتن به میزان 40 درصد کاهش می‌یابد. ازدیگر مزایای آن عدم نیاز به شمع‌بندی و بتن‌ریزی به‌طور همزمان در طبقات است. از تیرچه نیازیت می‌توان در سقف‌هایی با دهانه بلند استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده تیرچه بتنی

با توجه به این‌که یکی از تیرچه‌های پرکاربرد، تیرچه بتنی است، پس از آشنایی با انواع تیرچه به بررسی اجزای تشکیل‌دهنده آن می‌پردازیم.

عضو کششی

در قسمت زیرین تیرچه‌های بتنی از یک میلگرد یا فولاد به عنوان عضو کششی استفاده می‌کنند که وظیفه تحمل وزن خودتیرچه، تحمل وزن بار زنده و مرده سقف و فشار‌های کششی در هنگام حمل تیرچه را برعهده دارد. در هر قطعه، باید حداقل از دو میلگرد کششی با قطر 6 تا 18 میلی‌متر استفاده شود.

معمولا برای عضو کششی، از میلگرد آجدار استفاده می‌شود که باعث افزایش چسبندگی بین بتن و فولاد و صرفه‌جویی در مصرف فولاد می‌شود.

میلگرد‌های عرضی

وظیفه میلگرد‌های عرضی، تحمل مقداری از نیروی لنگر خمشی است. این عضو ایستایی لازم برای تحمل وزن مرده سقف را ایجاد و مقاومت برشی مورد نیاز تیرچه را تأمین می‌کند.

میلگرد بالایی

میلگرد بالایی مقداری از وزن خود تیرچه و بار مرده سقف را در مراحل مختلف تحمل می‌کند. اگر در مرحله دوم، میلگرد بالایی در داخل بتن قرار گیرد، به عنوان فولاد افت حرارت سقف عمل می‌کند، در غیر این صورت در این مرحله کاربردی ندارد.

بتن پاشنه

وظیفه بتن پاشنه، ایجاد پوشش بتنی برای قسمتی از خرپا و مقاومت در برابر آتش و حرارت است، به همین دلیل ارتفاع بتن باید به اندازه‌ای باشد که پوششی روی میلگرد ایجاد کند. عرض آن را نیز بین 10 تا 16 سانتی متر در نظر می‌گیرند و اندازه معمول آن 10 سانتی متر است.

میلگرد تقویتی

میگرد تقویتی مشابه میلگرد کششی است و زمانی به تیرچه اضافه می‌شود که میگرد عضو کششی نتواند وزن لنگر خمشی را تحمل کند. میلگرد تقویتی معمولا از نوع گرم و نوردیده و سرد نوردیده انتخاب می‌شود.

میلگرد کمکی اتصال  

با استفاده از میلگرد کمکی اتصال می‌توان علاوه بر میگرد کششی، میلگرد‌های دیگری نیز به پاشنه اضافه کرد.








   5.41K

مطالب بیش تر

سقف وافل چیست
همه چیز درباره سقف وافل

سقف وافل چیست؟ یکی از مراحل مهم در ساختمان سازی، اجرای سقف است؛ این بخش…

1402 / 03 /14

لرزش سقف تیرچه یونولیت
علت لرزش سقف تیرچه یونولیت هنگام راه رف…

علت لرزش سقف هنگام راه رفتن امروزه از سقفهای مختلفی برای پوشش ساختمانها اس…

1402 / 03 /18

سقف دال بتنی چیست
معرفی کامل سقف دال بتنی

سقف دال بتنی و انواع آن سقف از مهمترین عضو سازنده یک ساختمان است و دارای انو…

1402 / 03 /10